5 juny, 2019

Els i les alumnes del Curs de Robòtica i impressions 3D del Programa Singular van visitar el passat 2 de maig el centre d’extraescolars de Robòtica educativa i programació en anglès TECNOLEGORIS, ubicat al barri de Poblenou. Aquest programa és impulsat per la Garantia Juvenil i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Durant la visita guiada per Iván Luengo, gerent i formador a l’empresa, els i les alumnes van tenir l’oportunitat de conèixer les instal·lacions i també de gaudir d’una masterclass dels continguts impartits als diferents grups d’edat als que estan adreçats els tallers d’aquest centre.

A les seves aules s’aprèn robòtica de LEGO seguint el programa de “Lego Education” on es diferencien grups com: Robotix infantil (de 3 a 5 anys) on es fan activitats per facilitar jocs de tipus cognitiu i simbòlic; Robotix I (de 6 a 8 anys) on s’investiga el funcionament de les màquines i mecanismes: engranatges, palanques, rodes i eixos; Robotix II (de 9 a 16 anys) on es dissenya, construeix i programa robots amb LEGO MINDSTORMS Education. L’objectiu és controlar el moviment del robot a través dels diferents motors i sensors.

Ivan Luengo va fer diferents demostracions i presentacions dels treballs fets pels diferents grups i també de com programar un robot amb Bitbloq (un llenguatge de programació per blocs). També es va fer  referència  al perfil  ocupacional  d’un “Monitor de Robòtica Educativa” remarcant  com a competències  molt valorables la comunicació, el coneixement d’anglès, la sensibilitat envers els nens i els recursos  per dinamitzar les classes, entre d’altres.

Des de Fundació Intermedia volem agrair a TECNOLEGORIS per obrir-nos les portes del seu centre. Aquesta visita ha suposat una experiència molt profitosa per als i les alumnes que han pogut conèixer de primera mà les tasques professionals corresponents per treballar en el sector de la Robòtica Educativa.

Compartir