La Setmana de l’Empresa, organitzada pels equips d’Intermediació i Orientació Laboral de Fundació Intermedia, ha acostat l’entorn productiu i les diferents formes de processos de selecció de 7 empreses a 180 usuaris i usuàries provinents de diferents programes d’orientació i inserció laboral de la fundació. Arran de les sessions, les empreses han confirmat diferents contractacions i oportunitats de feina per a les persones participants.

La Setmana de l’Empresa, un cicle de 7 sessions o trobades virtuals, ha tingut lloc des del 24 de novembre fins al 3 de desembre i ha comptat amb la participació d’empreses i entitats com Panet, Abacus Cooperativa, Triangle Solutions RRHH, Grupo Eulen, La Casa de las Carcasas, Mans Cooperativa i Fundesplai.

A través d’aquestes sessions d’una hora i mitja cadascuna, els responsables de selecció o de recursos humans de les empreses han explicat als participants a què es dediquen les seves empreses, quines ocupacions s’hi contemplen, com afronten els processos de selecció així com quines competències tenen en compte dels candidats i les candidates per tal de valorar la seva incorporació a l’empresa.

Durant cada trobada, els usuaris i les usuàries dels programes de Fundació Intermedia han tingut un espai en el qual poder formular preguntes o presentar-se i postular-se com a candidats/es per a les vacants de cada empresa.

 

Apropament empresa – candidat/a

Laura Ondoño, Directora de Programes d’Empresa de Fundació Intermedia ha estat l’encarregada d’inaugurar les diferents sessions de la Setmana de l’Empresa i valora de forma positiva aquest tipus d’accions en els itineraris d’orientació i inserció laboral: “Les accions d’apropament empresa – candidat/a són imprescindibles en la metodologia de Fundació Intermedia, per això, aprofitant les noves tecnologies, hem plantejat aquest espai virtual en què no només es facilita informació de primera mà per part de les persones responsables de RRHH de les empreses, sinó que treballem també el domini en l’ús de les noves tecnologies, trenquem la por a realitzar interacció amb les empreses a través dels mitjans telemàtics i mirem de seguir avançant en l’adquisició d’hàbits vinculats a les TIC, tan necessaris en aquests últims mesos”.

Contractacions i oportunitats de feina

Arran de les diferents sessions d’apropament en el marc de la Setmana de l’Empresa, ja s’han començat a materialitzar oportunitats reals de feina i les empreses han confirmat a l’equip d’intermediació de Fundació Intermedia les primeres contractacions sorgides de les trobades virtuals.

“La bona acollida d’aquesta activitat, el bon clima generat i els feedbacks positius que hem rebut tant per part de les empreses, com de les persones participants, ens anima a seguir treballant, plantejant noves accions i millors pels pròxims mesos”, conclou la directora de Programes d’Empresa.