11 juliol, 2018
  • Prop del 60% de les participants del curs d’Auxiliar de la Llar de Barcelona troben feina
  • Prop del 60% de les participants del curs d’Auxiliar de la Llar de Barcelona troben feina

La formació d’Auxiliar de la Llar impartida per la Fundació Intermedia a Barcelona, concretament al barri del Raval, va finalitzar a finals de juny amb la recollida dels diplomes per part de les participants, que van concloure el curs amb motivació i disponibilitat per treballar com auxiliars de la llar. Entre totes les persones que van completar la formació, gairebé el 60% està actualment treballant, vuit d’elles al Servei d’Atenció Domiciliària de Barcelona gestionat per Suara Cooperativa, i tres d’elles a altres empreses col·laboradores.

El curs d’Auxiliar de la Llar de Barcelona, en el marc dels Punts Formatius del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, té per objectiu facilitar la integració laboral de les persones en risc d’exclusió social. En aquesta ocasió, la formació ha tingut una durada total de 150 hores lectives i ha estat impartida en dos grups diferents, capacitant a 20 dones per a la realització de les tasques de neteja pròpies del Servei d’Atenció Domiciliària.

El contingut de la formació s’ha estructurat en tres mòduls: 50 hores de formació en competències transversals, on es treballen el context laboral, les competències clau per l’ocupabilitat, el projecte professional i la recerca de feina; 25 hores de formació tècnica en tasques de neteja domiciliària, neteja a fons de les diferents dependències, comunicació d’incidències o anomalies, i manteniment general de l’habitatge en condicions d’ordre i higiene; i 75 hores de pràctiques en el Servei d’Atenció Domiciliària que gestiona Suara a la ciutat de Barcelona.

Compartir