La Fundació Intermedia desenvolupa diversos programes per millorar l’ocupabilitat dels i les joves. En xifres, l’any 2018 l’entitat va acompanyar 2.231 joves a través de diferents programes, dels quals 1.067 van finalitzar formacions professionalitzadores i, finalment, un 56,7% dels i les joves provinents de programes d’inserció van ser contractats i contractades.

La Sabrina Àlvarez té 19 anys i és una de les joves que ha format part del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE) de Fundació Intermedia:

Em dic Sabrina, tinc 19 anys i el mes que ve farà un any que vaig començar a treballar pel grup elBarri. Si m’haguessin dit fa un any que avui estaria on estic, no sé si m’ho hagués imaginat!

Buscava algun curs de cambrera de sala i, en un Punt d’Informació Juvenil, em van derivar a la Fundació Intermedia, al curs de Restauració (Cuina i Sala).

Del curs guardo molt bon record i algunes amistats que duraran. Recordo les pràctiques a la cuina amb la Montse, la paciència que va tenir per ensenyar-nos les diferents tipologies de tall i a treballar en equip. Va ser tot dinàmic!

Gràcies a la meva trajectòria pel programa em van recomanar per una oferta de feina de runner al lloc on havíem fet la sortida del programa, el restaurant Tickets, on vaig començar a treballar a finals de juny de l’any passat, just en acabar el curs. Fa cosa de dos mesos, m’han fet fixe en la posició d’hostess d’aquest darrer.

Sóc encara molt jove i tinc molts somnis per complir encara. M’encantaria seguir-me formant en el sector, adquirint competències com a enòloga, coctelera i hostess.»

Els diferents programes de la Fundació Intermedia, com en aquest cas PICE, acompanyen els i les joves a través de metodologies innovadores i vivencials des de la definició del Pla d’Acció Vital, passant per l’itinerari formatiu i fins arribar a la incorporació al mercat de treball.

PICE, està impulsat pel programa de Garantia Juvenil i finançat per la Cambra de Comerç i la Cámara de Comercio de España.