Els dies 2 i 3 de juny, Intermedia va rebre l’equip de Prodiversa Màlaga, entitat amb la qual col·labora per portar a terme el projecte +Empleo finançat pel Fons Social Europeo a través de CEPES.

Van ser dos dies de treball en els quals es va fomentar la cohesió de l’equip, que des que va iniciar el projecte ha treballat en línia en la transferència de metodologia competencial i la integració de les persones implicades en el programa.

Malgrat el format en línia, la distància geogràfica entre Barcelona i Màlaga, i les diferències metodològiques entre totes dues entitats, el nivell d’integració i cohesió de l’equip ha estat excepcional. L’èxit ha estat  fruit d’una comunicació constant, del treball cooperatiu i de l’adaptació i flexibilitat continua per part de tots els seus membres.

Ara que Intermedia i Prodiversa es troben a l’equador del projecte han pogut analitzar la feina realitzada fins al moment. L’adaptació de materials per poder treballar eines i canals de recerca de feina, els processos de selecció en línia, l’aplicació de tecnologia de la comunicació per fomentar l’autonomia dels i les participants, així com la posada en marxa de la plataforma Henko i l’elaboració de protocols per poder treballar en equip, de manera efectiva, tot i fer-ho a distància. Tot això ha suposat l’atenció en orientació laboral a 370 persones a Barcelona i Màlaga i la formació en millora competencial de 105 professionals de les dues entitats fins al dia d’avui.

Durant aquestes jornades de treball, també s’ha iniciat el treball diagnòstic al voltant de la nova vulnerabilitat generada arrel de la pandèmia de la Covid-19, a partir de l’extracció d’hipòtesis generades des de l’experiència i el coneixement de les professionals de Màlaga i Barcelona.

La feina, a partir d’aquí, estarà centrada en els mateixos usuaris/es que estan en processos de recerca de feina al projecte +Empleo, mitjançant la generació de focus grups a tots dos territoris. Aquest estudi i reflexió conjunta servirà per millorar l’atenció de les persones, en funció de les seves necessitats, i facilitarà el camí vers els reptes de futur, que poden donar continuïtat al projecte.

Aprofitant el viatge a Barcelona, l’equip també va visitar Suara Cooperativa, on va poder veure, de primera mà, els avanços tecnològics del SuaraLab i el foment de la innovació per poder millorar la vida de les persones.

Volem agrair la feina realitzada per part de Màlaga de la Pilar i l’Almudena, i de Barcelona de la Candela amb la coordinació de l’Anna Suárez, amb el suport de les responsables de Prodiversa (Yolanda Florido) i d’Intermedia (Mila Garcia). I destacar la participació en la jornada de treball de Juan Carlos Espejo, director de Prodiversa, i de Sònia Moragrega i Encarna Serrano, directora general corporativa i directora d’operacions, respectivament, d’Intermedia.