L’Oficina Jove del Vallès Oriental, amb motiu de l’inici del nou curs acadèmic, elabora un nou catàleg de tallers per enviar als centres educatius i espais joves de la comarca. L’objectiu és que els i les professionals que treballen en aquests centres puguin escollir l’oferta de tallers que més encaixi amb les necessitats de les persones joves i des de l’Oficina Jove es puguin impartir aquests tallers durant el curs 2021-2022.

Aquest any, s’ha creat un nou catàleg de tallers amb noves temàtiques i noves metodologies, entre elles s’ha apostat per la “gamificació” i l’ús de recursos digitals com per exemple el Kahoot, per fer més dinàmic l’aprenentatge. En els tallers es tracten tres temàtiques: l’autoconeixement personal/professional, el coneixement del món laboral/professional i el coneixement del món acadèmic. 

Una de les novetats per aquest curs 2021-2022, és que dins dels municipis conveniats, hi ha uns quants centres que aposten perquè siguin també els i les alumnes qui decideixin quins tallers volen rebre, per això, es portaran a terme diferents sessions a l’hora de tutoria perquè l’alumnat pugui tenir veu i donar la seva opinió al respecte. A la vegada, també s’impartiran tallers adreçats al professorat, on s’exposaran les tendències del mercat laboral, i altres aspectes.

El nou catàleg de tallers té per objectiu connectar amb les necessitats de les persones joves i oferir-los recursos útils per al coneixement del mercat laboral i per la millora de la seva ocupabilitat. Per aquest motiu, es comptarà amb una eina de valoració, on l’alumnat i professorat podrà fer una avaluació de cada taller impartit, per tal de mesurar el seu impacte.

L’elaboració del nou catàleg de tallers ha estat a càrrec de les Tècniques de l’Oficina Jove del Vallès Oriental que formen part del Servei Laboral i de les Tècniques del programa de Referents d’Ocupació Juvenil.

Des de l’Oficina Jove del Vallès Oriental, s’espera que la nova oferta de tallers agradi al professorat, als professionals i a les persones joves i que aquestes puguin resoldre dubtes i inquietuds en referència al món professional i laboral. A més, es valora molt positivament que, fruit de la realització dels tallers, sigui possible la vinculació de l’Oficina Jove amb les diferents persones joves que ho necessiten i així poder iniciar un acompanyament d’aquestes als diferents municipis a través del servei sociolaboral als diferents espais joves.