12 febrer, 2019
Nou curs d’Atenció al Client amb francès del Programa Més Feina a Figueres

La Fundació Intermedia va iniciar el passat 6 de febrer a Figueres el nou curs d’Atenció al client amb francès del Programa Més Feina. Aquest programa està subvencionat per l’Obra Social “La Caixa” i el Fons Social Europeu.

Aquesta especialitat formativa té per objectiu capacitar a les persones participants per desenvolupar les funcions i tasques professionals corresponents per treballar en el sector del comerç i l’atenció al client i així millorar les seves oportunitats d’accés al mercat laboral. La formació s’allargarà fins al 22 de març.

El curs, que inclou classes de francès, consta d’una formació de 6 hores de competències transversals, per tal de treballar les habilitats tècniques més valorades en el mercat de treball i una formació tècnic-professional de 75 hores, on s’adquireixen coneixements sobre les principals tècniques de venda i fidelització i del servei d’orientació al client. Aquesta part de la formació es realitzarà amb els formadors de CESI Alta Formació.

La formació de competències transversals també inclou la realització de visites a empresa, que tindran lloc l’última setmana de formació, amb l’objectiu que les persones participants coneguin, de primera mà, la realitat de com es treballa en aquest àmbit d’activitat i gaudeixin d’una experiència d’aproximació a empresa que els enriqueixi a nivell professional.

En definitiva, la finalitat d’aquest curs és obrir nous fronts, noves expectatives, actualitzar les competències ja assolides i adquirir de noves per incrementar el grau d’ocupabilitat dels i les alumnes en el sector del comerç.

Compartir