Els i les alumnes del Curs de Restauració (Cuina i Sala) van visitar el passat 27 de juny l’Arrosseria Xàtiva, situada a les Corts.  El curs, que forma part del Programa PICE, està impulsat pel programa de Garantia Juvenil i finançat per la Cambra de Comerç i la Cámara de Comercio de España.

El Grup Xàtiva, que deu el seu nom a la ciutat de Xàtiva, neix l’any 2001 amb la inauguració del restaurant que hem visitat. El grup compta amb tres arrosseries, el càtering Masfood i un multiespai per esdeveniments, situats a la ciutat de Barcelona. El Grup Xàtiva destaca per la seva especialitat, arrossos i paelles valencianes d’alta qualitat.

L’Òscar Galindo Marin, xef executiu i responsable de l’establiment, ha estat qui ha acollit i guiat la visita, començant per la cuina i acabant per sala. Ha estat una trobada molt amena en la que els i les joves han pogut preguntar tots els dubtes que els hi anaven sorgint al llarg de la jornada.

Durant la visita, els i les alumnes han pogut conèixer les instal·lacions, el funcionament del restaurant i el procediment i les tasques dels treballadors i treballadores, així com les competències que més valoren en els seus equips.

L’Òscar Galindo va explicar als i les joves les particularitats del sector de l’Hostaleria, un sector amb molta afluència de treball durant tot l’any i sobretot als mesos d’estiu, per això, va insistir en el fer que si volen fer-se un lloc en aquest sector d’activitat, han d’implicar-se i esforçar-se molt amb la feina que fan. Per últim, l’Òscar els hi va expressar que en aquest sector mai hi ha lloc per avorrir-se i que en el treball, la gratitud dels clients acaba sent la millor moneda de canvi.

Des de Fundació Intermedia volem agrair al Grup Xàtiva per obrir-nos les portes del seu establiment  i ensenyar-nos la seva metodologia de treball. Aquesta experiència ha sigut molt profitosa per als i les alumnes, que van acabar la jornada amb un gran interès per treballar en aquest sector d’activitat.