En el marc del desenvolupament de la plataforma Henko, des del mes d’octubre de 2021 s’han començat a realitzar entrevistes a empreses col·laboradores amb Fundació Intermedia amb el doble objectiu d’ajudar en l’atracció del talent i donar seguretat a les persones en el procés de recerca de feina.

Dins de l’apartat de “Procés de selecció” de la plataforma web, els usuaris i les usuàries trobaran la secció “Videoteca d’entrevistes a empresa”, on podran escoltar de primera mà les professionals encarregades de la selecció de personal i conèixer com és el procés de selecció a la seva empresa, quines vies d’accés tenen, què és el que més valoren, etc. Els/les usuaris/es també podran filtrar per territori i sector per tal de poder visualitzar les entrevistes que siguin del seu interès de manera molt àgil.

Les primeres empreses en participar han estat Adecco, FCC, Torremirona Hotel Golf & Spa Resort i Brins d’Oportunitats, i hem recollit les seves impressions després de col·laborar amb Henko.

L’Anna Farnós, treballadora d’Adecco Group Tarragona amb un llarg recorregut com a tècnica de selecció, ha viscut l’experiència molt positivament. “La idea de l’entrevista és poder aportar el nostre granet de sorra per ajudar en la recerca de feina a aquelles persones que vulguin fer ús de la plataforma Henko i puguin consultar els múltiples recursos que hi trobaran”, comenta l’Anna. “Ha sigut molt enriquidor i satisfactori i vull agrair a Fundació Intermedia i a la Sílvia de Diego haver-nos donat l’oportunitat de col·laborar-hi un cop més”.

La representant d’FCC és l’Angie Luque, tècnica de recursos humans de la delegació de Tarragona, qui també destaca que ha estat una experiència molt gratificant per a la seva empresa. “Esperem que pugui ser d’utilitat per a que els nostres beneficiaris/es coneguin millor la nostra filosofia d’empresa i els valors que apliquem als processos de selecció de personal, que estan fonamentats en la igualtat d’oportunitats i la facilitat d’accés a persones en risc d’exclusió social”, expressa l’Angie.

Per part de Torremirona Hotel Golf & Spa Resort, en l’entrevista a l’Isaac Coll, professional de recursos humans del ressort, es va posar l’èmfasi en els valors i la visió de l’empresa a l’hora de valorar els perfils que més demanda tenen. “Per a nosaltres és molt important la responsabilitat social corporativa, sempre estem disposats a col·laborar en qualsevol àmbit social”, explica l’Isaac. “L’ambient de treball i les condicions que ofereix la nostra empresa també és un tret que destaquem quan obrim els processos de selecció”.

D’altra banda, la Rocío Gómez, tècnica responsable de l’empresa d’inserció Brins d’Oportunitats, posa el focus en explicar en què consisteix una empresa d’inserció i les diferències que hi ha amb una empresa ordinària. La tècnica valora de forma “molt positiva l’experiència viscuda, especialment l’oportunitat de brindar a les persones una visió concreta del què és una empresa d’inserció, així com aquells tips i consells que més els poden servir”. En tot moment ressalta aspectes clau com la confiança, el sentiment de pertinença i el valor d’equip, ja que l’entitat, reflectida en ella, “emfatitza constantment el valor humà com l’impulsor més important dins d’una entitat”, i agraeix el tracte a Intermedia i “les vies de col·laboració profitoses, fluides i molt humanes que s’han teixit des del primer moment”.

L’equip d’intermediació d’Intermedia està acordant dates amb les diferents empreses col·laboradores per tal d’afegir més entrevistes a la videoteca, que es preveu que no deixi de créixer. A les darreres entrevistes amb l’Ana Abellán (departament de recursos humans d’Urbia Services) i amb la Laura Díaz (responsable de selecció de Tarracopizza) s’hi sumarà l’empresa Bahuaus en els pròxims dies.

El desenvolupament de la plataforma Henko forma part de les accions d’innovació i  transformació digital de l’entitat. Intermedia vol ser una organització puntera en el creixement de serveis a persones que els faciliti la millora competencial i inserció laboral mitjançant ampliar el ventall de serveis i productes. Actualment, s’està adaptant l’estètica, el contingut i la metodologia per tal que doni resposta a l’essència de Fundació Intermedia i les necessitats dels diferents programes i persones usuàries de l’entitat.