El passat 9 de maig, un conjunt de joves del programa Singulars van participar en una activitat de voluntariat visitant al Port de Badalona el vaixell d’Open Arms, una organització sense ànim de lucre que treballa per salvar vides al mar Mediterrani.

Els i les joves van ajudar la tripulació de l’embarcació a preparar el material necessari per a la propera sortida al mar, que està prevista per a la setmana vinent. També van donar un cop de mà en organitzar l’emmagatzematge d’un dels contenidors on desen tot allò que necessiten per a les missions (salvavides, material hidràulic, fustes, materials per a reparacions, etc.).

Aquesta acció, emmarcada dins de les accions socials previstes al projecte Singulars, té com a objectiu beneficiar la comunitat mitjançant accions actives de caràcter voluntari. L’activitat es va poder realitzar com a conseqüència de l’interès i la sensibilitat que van mostrar els i les joves envers la situació que pateixen els refugiats al Mediterrani. De fet, un parell de joves de Fundació Intermedia van consultar la possibilitat d’iniciar un voluntariat a títol personal amb aquesta entitat, un cop finalitzada la visita.

Tot plegat, va ser una iniciativa molt encertada per reflexionar sobre l’empatia, la justícia i l’esperit crític. Les persones usuàries de Singulars van treballar fora de l’aula aspectes essencials per al futur dels i les nostres joves com són el respecte, la protecció dels sectors més vulnerables de la nostra població i el reconeixement a la dignitat i els drets humans per a tots els individus.