La gamificació i l’ús de plataformes interactives permet abordar de forma dinàmica i experiencial la simulació de la selecció de personal

Els i les alumnes del Curs de Restauració (Cuina i Sala) del Programa PICE “Programa Integral de Cualificación y Empleo” van participar el passat 6 de juliol en un innovador procés de selecció portat a terme per l’equip de l’empresa F. Roca.

F. Roca és una empresa dedicada a la restauració col·lectiva que compta amb una experiència de més de 50 anys en el sector i està especialitzada en la gestió de menjadors escolars tant pel que fa als serveis de cuina in situ com de monitoratge.

Susanna Fernández, cap de relacions cooperatives i directora pedagògica de F. Roca, va mostrar als i les alumnes l’empresa de forma gamificada i va realitzar amb els i les joves una simulació d’un procés de selecció virtual mitjançant la plataforma interactiva Kahoot.

La sessió a F. Roca va abordar de forma dinàmica i experiencial el funcionament d’un procés de selecció que va agradar i va ser ben valorada pels i les joves del programa.

Per finalitzar la visita, l’equip de F. Roca va convidar als i les joves interessats a treballar a l’empresa a enviar les seves candidatures per a futures ofertes de feina.

Gràcies a aquesta visita, els i les alumnes van poder conèixer en primera persona el funcionament de l’empresa, les principals tasques dels treballadors i treballadores i els perfils professionals més demandats dins aquesta.

El Programa PICE “Programa Integral de Cualificación y Empleo” és un programa emmarcat en la Garantia Juvenil i adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys consistent en una sèrie d’itineraris formatius, cadascun dels quals té 185 hores de durada (65 hores de formació troncal i 120 hores de formació específica tècnic-professional).

El Programa PICE, està impulsat pel programa de Garantia Juvenil i finançat per la Cambra de Comerç i la Cámara de Comercio de España.