17 juliol, 2017
Joves del programa Start de Tarragona participen en el projecte FutbolNet de la Fundació FC Barcelona

Alguns dels i les joves participants del programa Start, Formacio i Feina per a tu! de Tarragona van estrenar-se el passat 16 de juny com a organitzadors d’una jornada esportiva al pavelló esportiu de Torredembarra.

Aquesta jornada forma part d’una iniciativa que és fruit de la col·laboració entre el Centre de Noves Oportunitats i la Fundació FC Barcelona, i que pretén contribuir al treball amb valors com la superació personal, la resolució de conflictes i la cohesió social a través de la pràctica d’un esport. En total s’han realitzat 3 activitats lúdiques en diferents indrets de Catalunya al llarg dels mesos de maig i juny, les quals han comptat amb la participació de joves vinculats a punts d’actuació d’altres Centres de Noves Oportunitats.

La novetat d’aquesta metodologia, impulsada pel projecte anomenat FutbolNet, es relaciona amb els partits en 3 temps; en el primer temps, els joves es reuneixen i acorden les normes relacionades amb els valors, en el segons temps juguen d’acord amb les normes pactades i, finalment, en el tercer temps es fa una reflexió col·lectiva sobre l’aplicació d’aquestes.

Aquest dia els i les joves organitzadores van acollir 60 participants dels altres centres. A la seva arribada van fer una presentació informal del projecte, i van iniciar la jornada amb dinàmiques i jocs senzills d’escalfament. A mig matí van fer un esmorzar junts i, finalment, van jugar un partit, seguint sempre les normes marcades de respecte i empatia, les quals van protagonitzar la reflexió posterior. La valoració de l’acte és molt positiva, ja que es va fer palès com els i les joves adquireixen a poc a poc més autonomia i desenvolupen al màxim la seva creativitat.

Compartir