Fins a 140 persones treballadores de Fundació Intermedia van participar el passat 13 de desembre a l’Assemblea semestral de l’entitat que, a causa de la pandèmia per la COVID-19, es va haver de celebrar novament de forma virtual a través de Zoom.

Laura Peracaula, Presidenta de Fundació Intermedia, va ser l’encarregada de donar la benvinguda i el tret de sortida a l’Assemblea virtual. Sònia Moragrega, Directora General Corporativa de la fundació, va conduir les diferents parts la trobada durant la qual, a banda de la realització de la diagnosi participativa sobre la governança de l’entitat, també es va presentar la plataforma Henko i el Pla d’Igualtat, ambdós projectes realitzats per la fundació durant el 2021.

Plataforma Henko i Pla d’Igualtat d’Oportunitats

Encarna Serrano, Directora d’Operacions de l’entitat, i Sílvia De Diego, tècnica d’orientació i coordinadora del projecte, van presentar la nova plataforma d’orientació laboral virtual, que forma part de les accions d’innovació i transformació digital de Fundació Intermedia. La Plataforma Henko incorpora elements innovadors, com són els diferents espais d’aprenentatge, infografies, dinàmiques de treball gamificades i eines que permeten a la persona conèixer en quin nivell de desenvolupament competencial es troba i quines propostes d’activitats suggereix la plataforma per tal d’assolir nivells més alts de desenvolupament.

Actualment, ja tenim una primera versió operativa de la plataforma amb el desplegament de l’espai virtual de recerca de feina (canals, eines i procés de selecció). Aquesta primera versió serà testejada pel programa +MásEmpleo, on ja s’ha realitzat una formació a professionals de Fundació Intermedia i Prodiversa que iniciaran la prova pilot amb persones usuàries de Barcelona i Màlaga.

Per altra banda, Sònia Moragrega, va fer la presentació del Pla d’Igualtat que ha estat treballant l’entitat durant més de vuit mesos a través d’un procés en què ha participat la plantilla mitjançant una mesa negociadora. S’ha elaborat un pla d’acció a quatre anys amb les línies principals per tal d’assegurar el compliment i seguiment dels objectius marcats. El Pla d’Igualtat ha estat acompanyat per la Consultora de Fundació SURT.

Ben aviat es farà una sessió específica per aprofundir en el coneixement de la diagnosi i pla d’acció per donar a conèixer els detalls a tot l’equip així com la constitució de la comissió de seguiment.

Diagnosi sobre Governança

Fundació Intermedia, inicia de la mà d’Elisenda Xifre, Directora General Estratègica, un projecte per millorar la governança democràtica als seus òrgans. Seguint la Guia per impulsar la Governança Democràtica a les organitzacions del Tercer Sector Social, Xifre va donar les principals claus del significat de Governança Democràtica i quin procés seguirem per tal de millorar-la.

A través d’una dinàmica de treball en sales, la totalitat de persones assistents va poder participar en identificar els elements més significatius pel que fa a la situació de participació i decisió en la Fundació. Es van analitzar els diferents espais de decisió i es van realitzar diferents mapes amb els aspectes on cal incidir. Aquest projecte tindrà la seva continuïtat durant l’any 2022.