Fundació Intermedia ha renovat, per novè any consecutiu, el conveni de col·laboració del programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa” a les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona. Sònia Moragrega, directora general de Fundació Intermedia, ha signat aquest mes de gener, els diferents acords a cada territori. A Tarragona, Intermedia repeteix en l’encàrrec de coordinació de les entitats socials que formen part de la xarxa Incorpora d’aquesta demarcació.

Incorpora és un programa d’intermediació laboral basat en les necessitats del teixit empresarial que garanteix una bona integració de les persones a l’empresa. A la demarcació de Barcelona, Intermedia ha renovat els programes Incorpora Raval, Sant Martí i Badalona Sud, els punts formatius PFI Raval i Badalona Sud, així com els programes Reincorpora i Incorpora Joves.

A Tarragona, l’acord renova el programa Incorpora amb el punt d’actuació a Tarragona, el Punt Formatiu de Tarragona i el programa Reincorpora. A Girona la signatura del conveni ha renovat el programa Incorpora Girona.

A més, Fundació Intermedia entoma, per segon any consecutiu, la coordinació entre les 13 entitats que formen part del programa Incorpora a Tarragona després que la xarxa d’entitats de Tarragona tanqués el 2019 amb un balanç positiu respecte l’any anterior, amb 862 llocs de treball i la col·laboració de 323 empreses.

Xarxa Incorpora

Incorpora de “la Caixa” compta amb una xarxa de 1.207 tècnics/ques especialistes en inserció laboral a tot Espanya i amb un total de 482 entitats socials entre Espanya, Portugal, Marroc, Hongria i Polònia. El Programa Incorpora va atendre l’any 2019 a 86.533 persones i va facilitar 36.803 llocs de treball, un 13% més respecte de l’any anterior, gràcies a la tasca de les entitats i de la implicació de 13.613 empreses.

Reincorpora

Reincorpora és un programa adreçat a la millora de l’ocupabilitat i la reinserció social de persones privades de llibertat mitjançant un itinerari personal d’inserció i formació ocupacional. Contempla un itinerari individualitzat d’orientació i la derivació i seguiment a accions formatives del Punt Incorpora. El programa també inclou la possibilitat de poder treballar amb persones privades de llibertat dins el mateix centre penitenciari com a pas previ a la seva incorporació definitiva al programa.

Aquest itinerari, que Fundació Intermedia desenvolupa tant a Tarragona com a Barcelona, inclou acompanyament, formació, projecte de servei a la comunitat, orientació laboral, intermediació i seguiment.

Incorpora Jove

Fundació Intermedia és una de les 5 entitats de Barcelona que estan desenvolupant el programa d’acompanyament i intermediació laboral amb joves extutelats/des. Incorpora Jove treballa l’itinerari personalitzat per fomentar el retorn al sistema educatiu, la inserció laboral i la formació professionalitzadora. Durant el 2019, Fundació Intermedia ha acompanyat una trentena de joves de 18 a 23 anys a través del programa Incorpora jove amb resultats molt positius (han treballat 17 de 30 joves amb un total de 19 contractes).

Punts Formatius

Des dels Punts Formatius Incorpora s’ofereixen formacions a mida per cobrir les necessitats específiques de les empreses i garantir una millor inserció laboral de les persones ateses. Intermedia gestiona els Punts Formatius PFI Tarragona, PFI Badalona Sud i PFI Raval, on es realitza formació d’ofici, formació en competències transversals i pràctiques en empresa en diferents especialitats: carnisseria, auxiliar de la llar, dependenta de fleca, auxiliar de serveis, cambrera de pisos, entre d’altres.