El Programa d’Orientació i Acompanyament a la Inserció que Fundació Intermedia ha desenvolupat durant els darrers deu mesos a deu poblacions catalanes a través de 14 punts d’actuació, ha finalitzat amb èxit el 8 d’octubre amb 910 persones ateses i fins a 381 insercions (42% d’inserció contractual), malgrat la conjuntura econòmica derivada de la COVID-19.

Aquest projecte, que està destinat a persones en situació d’atur amb ganes de millorar el seu objectiu professional, es desenvolupa en col·laboració amb les Oficines de Treball i és finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’objectiu del programa és incrementar el grau d’ocupabilitat i la inserció laboral de les persones participants. Així, durant els 10 mesos d’execució, el programa ha posat a disposició de les persones participants assessorament, recursos i eines que els permeten millorar la seva recerca de feina i tenir més possibilitats de trobar un lloc de treball.

Les persones participants han tingut al llarg del programa una atenció personalitzada, tant individual com grupal, amb seguiment telemàtic durant els mesos de confinament, per tal de poder definir el seu objectiu professional a partir d’un treball de balanç competencial i empoderament personal.

Dades de tancament

El programa, que ha comptat amb la tasca de 20 tècnics/ques d’orientació, s’ha desplegat a través de 14 punts d’actuació repartits en deu municipis catalans: Tarragona (Campclar i Prat de la Riba), Reus, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Barcelona (Horta, Raval, Les Corts i Trinitat Vella), Terrassa, Badia del Vallès, Sabadell, Mataró i Blanes.

Pel que fa a resultats, el programa conclou després de deu mesos d’execució amb bons resultats malgrat les dificultats que ha comportat la paralització de molta activitat econòmica i empresarial per la COVID-19: 381 persones han aconseguit inserir-se al mercat laboral, la qual cosa suposa un 42% d’inserció.

Per al tancament del programa, l’equip de professionals va celebrar una reunió general el passat 16 de setembre, de forma telemàtica mitjançant la plataforma Zoom, per acomiadar-se dels i les tècniques que han format part del programa i presentar un vídeo resum de les principals accions desenvolupades, compartint les dades assolides i imatges de l’equip abans, durant i després del teletreball.


Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i finançat amb càrrec als fons rebuts del Servicio Público de Empleo Estatal.

Les accions són sense cost per a les persones participants.

Les persones interessades s’han d’adreçar a l’Oficina de Treball corresponent.

Requisits per participar:

Les accions s’adrecen a persones demandants d’ocupació no ocupades que compleixin els requisits següents:

  • Necessiten definir o millorar l’objectiu professional.
  • Estan inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa.
  • Tenen disponibilitat i interès per participar.
  • Tenen coneixements de català o de castellà que els permeti participar en les sessions individuals i grupals del programa.
  • Tenen autonomia suficient en informàtica i Internet.

Per a més informació: http://serveiocupacio.gencat.cat

 

 

LOGOS ORIENTA 2020