La Fundació Intermedia va finalitzar el passat 25 de juny la sisena edició del Programa Llença’t, que es desenvolupa amb el suport de l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Ex tutelat de la Direcció General de l’Atenció a la Infància i Adolescència.

Aquest Programa està adreçat a joves d’entre 18 i 24 anys i es desenvolupa a Barcelona ciutat, amb l’objectiu principal d’afavorir la inclusió dels i les joves en l’àmbit personal, formatiu i laboral mitjançant estratègies d’empoderament.

La formació s’ha dividit en tres fases: les sessions de balanç vital i competencial, les sessions de competències tècniques i les pràctiques a l’empresa.

En aquesta edició els i les joves han pogut realitzar una formació a mida amb la col·laboració de l’empresa d’inserció GARBET. Durant la formació han après nocions bàsiques en relació a dues professions: operari/a de manteniment i auxiliar de magatzem.

Un cop finalitzada la formació teòrica, GARBET ha donat l’oportunitat a les persones participants de realitzar pràctiques no laborals al seu magatzem situat a Llinars. Durant aquest període els i les joves reben un acompanyament dels mateixos treballadors i treballadores de la cooperativa per tal d’assegurar la seva correcta adaptació.

Aquestes pràctiques permeten als i les alumnes posar en joc les competències transversals apreses, així com les habilitats i aptituds necessàries per aconseguir el seu objectiu final, la inserció laboral.

Els i les joves estan molt satisfets amb tots els coneixements adquirits al llarg de la formació i amb la possibilitat de veure de prop el treball diari en un entorn molt similar al que correspon als seus objectius professionals.