La segona edició de speed dating del programa Llença’t celebrada el passat 26 d’octubre de 2015 al Caixa Forum va tornar a ser un èxit. Llença’t és un programa d’apoderament, inclusió i ocupació d’Intermedia amb finançament de l’Obra Social La Caixa, adreçat a joves de 18 a 25 anys en situació d’atur.

Aquest programa innovador utilitza el coaching com eina de treball perquè els joves defineixin el seu projecte vital i laboral, i quines accions han d’emprendre per a la consecució dels seus objectius. Una de les accions es el training que es fa amb Fundació Exit en què els joves aprenen a definir la seva marca personal, creen un vídeo-currículum i milloren les estratègies relacionades amb les xarxes socials en la recerca de feina.

La sessió va tenir molt bona acollida entre els participants, que aportaven el seu testimoni:

  • “M’ha servit per vèncer la meva timidesa i per saber com m’he d’adreçar a l’empresa”
  • “Ara sóc conscient d’aquelles coses que he de millorar a l’hora de comunicar el meu projecte professional”
  • “M’ha impressionat l’energia dels joves”
  • “És important que us centreu en quines son les vostres fortaleses, què us diferencia dels demés”

Per l’èxit d’aquest speed dating ha estat vital la participació de professionals i empreses dels àmbits d’interès dels joves: Merkal, Caprabo, Garbet Cooperativa d’Inserció, Suara Cooperativa, Teclisa, Natalia Palanca (professional de recursos humans), Eirene Solé (directora restauració), Joan Montràs (gerent ETT), Marie Eozuan (consultora de selecció) i Enric Ejio (responsable de magatzem). A més de donar l’oportunitat als joves de posar en pràctica les competències treballades, les aportacions de les empreses han permès que els joves siguin conscients de les seves fortaleses i àrees de millora pel que fa a la seva ocupabilitat. Aquets aspectes es continuaran treballant individualment amb els joves en la seva recerca activa de feina.