L’Sthin José Rodriguez té 29 anys i és un dels joves participants del curs d’auxiliar de magatzem del Programa PICE (Programa Integral de Cualificación y Empleo) desenvolupat per la Fundació Intermedia. Avui conversem amb ell per conèixer com ha estat el seu pas pel programa i per Fundació Intermedia.

-Com vas conèixer Fundació Intermedia? Quan vas començar a participar en l’entitat?

-Vaig conèixer el programa a través de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Vaig posar-me en contacte amb la Maria, la tècnica del programa PICE, qui em va informar de totes les formacions i finalment em vaig apuntar al següent curs d’auxiliar de magatzem, que es va iniciar el setembre del 2019.

-Quin suport has rebut del programa?

-El més important que m’emporto del meu pas pel programa són els coneixements sobre el mercat laboral aquí a Espanya, ja que sóc de Veneçuela i portava molt poc temps vivint a Barcelona. D’aquesta manera, en finalitzar el programa em vaig sentir molt més empoderat per trobar feina i realitzar-me. Per altra banda, tots els coneixements d’auxiliar de magatzem.

-Com ha estat la relació amb la tècnica que t’ha recolzat en el procés? Com t’has sentit?

-Amb la Maria, la tècnica del programa PICE, m’he sentit sempre molt còmode, valorat i que s’ha implicat molt amb mi. També amb les prospectores de la Fundació, m’he sentit molt acompanyat, sempre m’ho han explicat tot i han comptat amb mi.

-Com ha estat el teu pas per Intermedia? Què te n’emportes? Què n’has tret de positiu?

-M’emporto moltes coses: experiències, amics, suport, coneixement i bones habilitats. Però sobretot coneixements i confiança en mi mateix. El curs ha estat molt complet i el suport que he rebut era el necessari per creure en mi mateix i tenir les eines necessàries per trobar feina. Sento que si en el moment del meu pas pel programa hagués tingut els papers en regla, em podrien haver ajudat molt més.

-Com vas conèixer l’empresa on treballes?

-Per LinkedIn, em va contactar l’empresa a mi, ja que durant el programa vaig actualitzar el meu perfil i la Maria em va donar alguns TIPS per tenir més visibilitat.

-Quina era la teva situació abans de trobar la feina i com et vas sentir quan et van donar facilitats perquè poguessis incorporar-te?

-No tenia permís de treball i no sabia ni com ni on trobar feina, ja que com he comentat, feia poc havia arribat de Veneçuela. Va ser el millor que vaig fer, aprofitar el temps, per així en el moment que tingués el permís en regla, estar preparat i amb molts recursos personals per trobar feina i poder estabilitzar la meva vida.

-Com és la teva feina ara? (jornada laboral, funcions, etc.) Quines sensacions tens dels primers dies?

-Ara treballo d’Accounting Specialist, he signat un contracte indefinit a jornada completa. Les meves funcions principals estan relacionades amb la facturació i les finances de la companyia. Els primers dies em vaig sentir una mica perdut, sobretot perquè des del primer moment estic fent teletreball i no conec als/les meves companys/es personalment. Però per altra banda estava molt emocionat, no m’ho creia, feia temps que esperava trobar la meva primera feina a Espanya.

-Com veus el futur a partir d’ara?

-Prometedor, estable i amb bon pronòstic per tenir un bon creixement professional.

 


El Programa PICE “Programa Integral de Cualificación y Empleo” és un programa adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys i és impulsat pel programa de Garantia Juvenil i finançat per la Cambra de Comerç i la Cámara de Comercio de España.