Des que ha començat la pandèmia més de 80.000 persones han perdut la feina a Catalunya*. La xifra és esgarrifosa. Però abans del mes de març, quan va començar la crisi del coronavirus, a Espanya ja hi havia gairebé 2 milions de persones patint l’atur de llarga durada. Si aleshores, les persones en situació de vulnerabilitat ja tenien molt difícil la inserció laboral, ara el panorama es presenta encara més complicat.

Els i les professionals que ens dediquem a l’orientació laboral sabem molt bé que les persones amb trajectòries laborals discontinues o aquelles que tenen menys experiència o formació (moltes d’elles amb situacions afegides de vulnerabilitat) ho tenen molt complicat per superar processos de selecció en els que només es té en compte el currículum. Si a tot això li sumem les barreres a conseqüència dels prejudicis d’edat, de gènere o fins i tot de procedència… no queda altre remei que defensar i començar a treballar perquè un altre model de selecció s’estengui a totes les àrees de selecció de les empreses.

Llegeix l’article complet aquí.


Diplomada en Treball Social per la Universitat d’Alacant (UA). Prop de 30 anys treballant en entitats del tercer sector en processos d’acompanyament a persones cap a la inclusió. Des de 2012 treballant a Intermedia com a responsable de l’àrea d’intermediació amb empreses i actualment com a Directora Operativa. Implicada en àrees d’innovació i creació de nous models de negoci en la Direcció del projecte IntermediaJOB.