Fundació Intermedia ha iniciat aquesta setmana el programa Noves metodologies d’orientació per a dones, que neix en el marc de projectes Innovadors i experimentals. El programa està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Tarragona. Hi participen 14 municipis del Camp de Tarragona, emmarcats en el context dels Jocs del Mediterrani 2017: Altafulla, Calafell, Constantí, El Morell, El Vendrell, La Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Cambrils, La Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca.

El programa es presenta en un context en què la taxa d’atur femení és superior a la masculina. Les dones, per circumstàncies familiars i socials, tenen més dificultats per fer una trajectòria laboral de manera continuada. El programa pretén millorar la seva capacitació.

Un total de 45 dones participen del programa d’acompanyament i coaching individual i grupal a través d’una metodologia innovadora i vivencial de Projecte Vital i descoberta de les diferents esferes, que els faciliti un treball competencial que les ajudi a definir el propi objectiu professional a partir del qual dissenyar un pla d’acció individualitzat que ha de tenir com a punt de mira el llegat dels Jocs del Mediterrani 2017 al territori.

També hi ha previstes accions de prospecció i d’intermediació empresarial en els sectors productius destacats al territori, com ara l’hosteleria, la restauració i el turisme, entre d’altres. Es vol assolir la implicació de l’empresa en el procés d’orientació de les dones des del minut zero.

El curs s’adreça a dones majors de 30 anys, residents a qualsevol dels 14 municipis detallats, aturades i inscrites com a demandants d’ocupació al SOC, preferentment com a aturades de llarga durada.