El passat 21 d’abril va ser un dia marcat en el calendari per l’equip de professionals que conformen el MAIS. La Sala d’Actes del Casal Cívic de les Cotxeres de Sants va acollir l’acte de tancament de l’edició 2021 del programa i va permetre que el personal administratiu, intermediadors/es i orientadors/es de tots els territoris es reunissin presencialment per primera vegada.

Les plenàries del programa MAIS són un espai de trobada bimestral de la totalitat de l’equip. La pandèmia va provocar que aquestes reunions, que es van mantenir, ho fessin en format telemàtic en els darrers dos anys, seguint la prudència i les mesures de prevenció davant la COVID-19.

El fet d’arribar a 21 d’abril de 2022 i tenir l’oportunitat de realitzar la Plenària Final presencialment va comportar un matís emocional important, ja que aquesta trobada convergia totes les que no es van poder realitzar durant la pandèmia i trencava les barreres que va imposar la pantalla.

La seixantena de persones que es van aplegar per acomiadar el MAIS 2021, entre les quals hi havia les figures de coordinació de les edicions de 2019 i 2020, van recrear el viatge que ha viscut el programa en aquest temps. L’equip de subvencions que realitza totes les gestions de justificació també va ser convidat en un colofó final que va comptar amb la presència de la directora general corporativa d’Intermedia, Sònia Moragrega, qui va agrair el treball i l’esforç de l’equip en el discurs de cloenda.

Iniciar i obrir una edició de programa és important i emocionant, però també ho és saber tancar per tornar a obrir. I abril és sinònim de final d’etapa al MAIS: es tanquen més d’un miler d’històries dels usuaris i les usuàries que hem acompanyat. Retornar a la presencialitat ens va permetre tancar en directe un procés que la pandèmia va obligar a clausurar telemàticament. Companys i companyes que, havent estat part del mateix equip i havent viscut experiències similars, només s’havien conegut virtualment, es van retrobar en una sala de Barcelona on els somriures darrere de les mascaretes es percebien a través dels ulls.

En aquesta cloenda es van realitzar dinàmiques entre els i les treballadores per poder-se conèixer, amb convidats que explicaven les seves experiències en un ambient distès que va recordar el gran viatge que és el MAIS. La satisfacció de mirar enrere i contemplar tota la feina feta, un treball de qualitat i en profunditat que ha permès que moltes persones hagin estat acompanyades, amb un pla d’acció amb sentit i consistència, amb contractacions i pràctiques. Un tancament emocionant, alegre i festiu, un gran fermall!

El Programa MAIS està cofinançat pel Departament d’Empresa i Treball i el Fons Social Europeu.