A les xarxes socials com Facebook,  el més adient seria restringir la privacitat per tal que allò que publiqueu de contingut personal només sigui visible per a les amistats. Desaparèixer d’Internet és MOLT complicat

A continuació podràs veure un video amb 10 recomanacions molt interessants.
En el següent vídeo, veurem una situació que es pot donar a qualsevol família.
Quines dades tenim accessibles per a tothom?

Grooming

En conclusió, si no voleu que alguna informació o imatge estigui a l’abast de tothom, és preferible no publicar-la a una xarxa social, perquè podria acabant ser del domini públic per molt que mireu de restringir la seva difusió.

Si voleu fer arribar fotografies personals a algú, el millor camí no és una xarxa social, sinó fer-ho directament i només a aquella persona, en cap cas heu d’afegir com amistats persones que no coneixeu. Tingueu en compte que tothom que agregueu podrà veure allò que publiqueu: textos, imatges i dades. Per tant, també podran compartir-ho, manipular-ho i fer-ne una difusió massiva.

Penseu-hi dos cops abans de publicar informació de caire privat. Reflexioneu si d’aquí a un temps us agradarà que aquesta informació segueixi a la Xarxa, perquè molt probablement la trobareu. Minimitzeu, fins a on sigui possible, l’ús indiscriminat de les etiquetes de Facebook, activant l’opció que demana la vostra autorització abans de ser etiquetats. La trobareu a l’apartat de configuració de Facebook.

Sigueu curosos amb les dades sensibles. Les dades personals han de ser privades, no les compartiu a una xarxa social, ni a blogs o pàgines web, tret que tingueu algun interès concret per a fer-ho. Si publiqueu fotografies on surten altres persones,  demaneu el seu consentiment. També els altres us han de demanar permís per a publicar una fotografia on apareixeu. Si teniu webcam, no us mostreu en situacions compromeses, i no exposeu la vostra intimitat. Qualsevol imatge enregistrada en un altre ordinador ja està fora del vostre control i pot ser difosa per qui la té, ja sigui per mala fe o per error.

Tingueu present, per últim, que esborrar-se de les xarxes socials no és difícil. Podeu donar-vos de baixa, però la informació seguirà a Internet.

RECORDA: Desaparèixer d’Internet és MOLT complicat