El teleprompter és un aparell electrònic que reflecteix el text de la notícia en un vidre transparent, a través del qual se situa una càmera.
El presentador de l’informatiu llegeix el text que apareix al vidre i al mateix temps la càmera fa la filmació.
En alguns mitjans informatius, aquest aparell també és conegut amb el nom de autocue, nom d’una de les primeres marques de teleprompters.

%image_alt%teleprompter

Es recomanable mirar a la càmera, i que no es noti que estem llegint un text. Tot i així, si trobem difícil de memoritzar-lo per explicar el nostre CV, podem utilitzar un teleprompter “Casero”, fent servir la nostra tableta, mòbil, pantalla de l’ordinador, conectats a internet, mitjançant un programa online. Sota us indico tres adreces de teleprompter online totalment gratuïts.

Teleprompter online 1

Teleprompter online 2

Teleprompter online 3

telepromter

Un altra manera d’utilitzar un teleprompter sense connexió a internet, es descarregant lAPP al nostre mòbil o tableta

Et presentem una llista que inclou algunes opcions disponibles per a mòbils o tabletes dels dos sistemes operatius més populars:

GOOGLE PLAY

1. Android Prompter

És una aplicació capaç de llegir i editar arxius de text. El seu principal avantatge és que l’usuari pot controlar la app a través de Bluetooth, d’aquesta forma no s’ha de romandre necessàriament al costat de la tableta per tenir control sobre Android Promter.
Un pot triar visualitzar el material de dues formes: caràcters blancs sobre negre o a l’inrevés. D’igual manera, també pot seleccionar la grandària de les lletres i la velocitat amb la qual es desplaça el text. Està disponible de manera gratuïta.

2. Easy-prompter

És una alternativa senzilla que permet el treball amb miralls. Treballa amb diferents arxius de text que poden ser extrets directament d’una pàgina web tan sol introduint l’adreça URL. També pot fer lectura de documents que es trobin en codi HTML. Les opcions de personalització permeten triar el color del text, la velocitat del desplaçament i la grandària de la lletra.

3. Free Telepromter

És potser l’opció més bàsica de la llista. Aquesta habilitada per treballar amb miralls i es limita a modificar la velocitat del text i el color del fons. Està disponible gratis.

4. T8L Teleprompter

Treballa amb el sistema de copiat i pegat per portar textos al telepromter. Ofereix la possibilitat de personalitzar la grandària de la lletra i la velocitat amb la qual el text es desplaça en la pantalla. No té l’opció per treballar amb miralls. Està disponible de manera gratuïta.

5. i-Prompt Pro

És una aplicació per a aquelles persones que desitgen treballar amb miralls. Entre les opcions que l’usuari pot personalitzar estan l’alineació del text, la velocitat del desplaçament i el color del text i del fons. A més, un pot descarregar textos a l’aplicació des de correus electrònics o utilitzant el sistema copiat i pegat. Disponible de forma gratuïta.

APP STORE

6. dv Prompter

És una aplicació de telepromter adequada per als dispositius desenvolupats per Apple. Es pot tenir control sobre l’aplicació utilitzant Bluetooth i cables a distancia.
Posseeix diverses opcions de personalització relacionades amb la velocitat de desplaçament del text. Compta amb una aparença atractiva i neta, adaptada al iOS 7.
Està disponible de manera gratuïta

7. PrompterPal

Promter Pal permet modificar l’aparença del contingut del text d’acord a les necessitats de l’usuari, és per això que té una àmplia gamma d’opcions de personalització que inclouen canvis en grandària de font, velocitat de desplaçament i temporitzador. La app està habilitada per ser utilitzada amb miralls i per compartir arxius via correu electrònic i per iTunes. A causa de la gran varietat de característiques. NO està disponible de manera gratuïta.

8. Prompterous

Aquesta aplicació també té la seva versió per a dispositius Android. Té les opcions bàsiques de personalització i treballa amb més de 24 formats diferents de text.
Destaca perquè permet intercanviar de manera ràpida i segura arxius a causa de la seva integració amb Google *Drive i a *Dropbox. A més, també es pot enviar documents per correu electrònic. NO està disponible de manera gratuïta.

9. Best Prompter Pro

Utilitza el sistema de copiat i pegat des de la web o correus electrònics. Entre les opcions de personalització, l’usuari pot modificar la lletra, la velocitat i el color de fons per a cada document que es treballi dins de la App. Inclou la possibilitat d’utilitzar marcadors per organitzar el material que estàs portant al telepromter.
La característica que més destaca és que permet gravar àudio, amb l’objectiu que després la persona que va utilitzar la app pugui analitzar el seu discurs i millorar certs aspectes d’est. NO està disponible de manera gratuïta.

10. Teleprompter Pro Lite

És un sistema de telepromter amb les característiques bàsiques per modificar la velocitat i la grandària i color de la font. Està habilitat per poder treballar amb miralls. Ofereix estabilitat en el desplaçament, un detall que permet tenir el text nítid en la pantalla, per la qual cosa l’usuari no necessita esforçar la vista per poder visualitzar el contingut. Disponible de manera gratuïta.

Com podem fabricar un trípode per la tablet o mòbil?