WeVideo, una eina web per editar vídeo en el núvol i compartir-ho amb els teus amics. Editar vídeo en el núvol.

Els avantatges d’usar WeVideo per editar vídeo en el núvol són les que ja hauràs llegit en infinitat d’articles on t’hem parlat d’aplicacions web: funciona des de qualsevol ordinador connectat a Internet, directament des del navegador, sense instal·lar aplicacions addicionals i, a més consumeix menys recursos del teu equip.
A més, com a particularitats de WeVideo, està pensat per a tot tipus d’usuaris, des d’afeccionats al vídeo amateurs, professors o estudiants i fins i tot professionals que necessiten una plataforma des de la qual editar vídeos i pujar-los a Internet per compartir-los amb el món.

En el meu cas, i segurament en el teu també, un compte gratuït és més que suficient, ja que ofereix les funcions bàsiques d’edició, 5 GB per guardar vídeos de fins a 480p, 0’25 hores de vídeo per exportar al mes i música amb llicència per afegir a les teves peces. En el cas que necessitis una mica més, com editar vídeos de fins a 720p, treballar amb altres usuaris a distància en l’edició del vídeo o fins a 20 GB per guardar els teus vídeos en edició, pots optar per comptes de pagament professionals amb subscripcions mensuals.

Primers passos

El primer de tot, com no, és donar-se d’alta en WeVideo. Entre les opcions disponibles, pots usar el teu compte de Facebook, Google+ o Yahoo! o un compte de correu electrònic a l’ús.

Una vegada donat d’alta, rebràs la benvinguda amb informació sobre què pots fer amb WeVideo. Per començar, el teu perfil permet compartir els vídeos creats a través de xarxes socials com Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube, Vimeo o exportar-los a Dropbox, per exemple.

Crear el teu primer vídeo

Per començar a editar vídeo en el núvol amb WeVideo, has de pujar la peça a peces que usaràs en el muntatge, des del teu disc dur o a través de Drive, Flickr, Facebook, Dropbox, Box o Instagram. per a això, hauràs d’acudir a l’apartat “Upload“.

editar vídeo en el núvol

Un detall interessant de *WeVideo és que, en crear un nou projecte, des de “*Projects“, *WeVideo et preguntarà per a quin el vols (ús educatiu, negocis o personal) i el teu nivell de coneixements. A més, et preguntarà si vols editar directament o usar l’ajuda, molt útil per perdre la por a l’edició de vídeo i perquè l’eina s’adapti a tu i no tu a ella.

Storyboard

Editar vídeo en el núvol

En “Storyboard” es concentra tot l’important de WeVideo, ja que és des d’aquí des d’on editar els vídeos. A partir d’una línia de temps pots ordenar i col·locar les peces al teu antull, incloent fragments d’àudio, imatges fixes i cartells de text. El millor és que els canvis es poden veure al moment amb ajuda del reproductor de la dreta.

Quan acabis el procés d’edició, i si quedes satisfet amb el resultat, WeVideo et dóna la possibilitat de publicar-ho directament en WeVideo o en YouTube, Vimeo, Dropbox o Google Drive. En qualsevol cas, el vídeo pot ser privat (marcant “Set to private” o obert a tothom. Com has pogut comprovar, editar vídeo en el núvol amb WeVideo és fàcil i relativament ràpid, en comparació d’eines similars. Té les seves limitacions, si vols treballar amb gran quantitat de vídeos, per començar en l’edició és un bon primer pas.

Prem PLAY per veure aquests 2 vídeos.