Com elaborar un bon vídeo currículum

El videocurrículum és l’enregistrament en vídeo del teu currículum, amb tu com a protagonista.

El vídeo currículum es consolida com un complement al CV tradicional i un substitut de la carta de presentació, a més pot accelerar els processos de selecció de les empreses, amb una major qualitat, veracitat i innovació.

És un recurs per millorar el teu procés de recerca de feina incorporant noves variables com la imatge, la veu i la forma de comunicar.

On neix?

El videocurriculum neix en el Regne Unit en la dècada dels 80, en l’època del VHS.
Llavors, el videocurriculum no va tenir massa èxit a causa de la grandària del suport i la seva dificultat de visualització. A Estats Units, un dels casos que va cridar més l’atenció va ser el vídeo “Impossible is nothing” que Aleksey Wayner va enviar al banc UBS en 2006 presentant-se com un superhome.

Com marca la diferència el vídeo-CV?

Les principals diferències pel que fa al currículum web i el tradicional són:
• És un format audiovisual. De manera més concorde al desenvolupament de la tecnologia en aquests dies, combina àudio i vídeo en una presentació senzilla.
• És més directe. Permet conèixer al candidat tal com és. Si esmentem un altre idioma, podem demostrar el nostre domini.
• Permet mostrar treballs anteriors. El vídeo no ha de limitar-se a la paraula o al text en pantalla sinó també dóna la possibilitat d’ensenyar treballs realitzats anteriorment.
• És breu i concís. Exigeix una capacitat de síntesi en el contingut i que influeix en la durada.

Com no ha de ser un videocurriculum

Consells per preparar un videocurriculumPrem AQUI per veure uns pràctics consells de AQUI HAY TRABAJO

Sigues Creatiu: Mostra’t amb un somriure i utilitza l’ humor, la intel·ligència, la innovació, una bona qualitat en la producció, sempre conservant el toc professional. Vesteix-te adequadament com si fos una entrevista , mira directament a càmera. Mostra’t amb un somriure, mira directament a càmera i vesteix d’una manera adequada per al teu possible ocupador.

Busca la novetat: L’ús del vídeo és per a ajudar l’empresari a tenir una idea no només del que has aconseguit, sinó del que ets capaç d’aconseguir en el futur. Converteix tota la teva informació en emoció, connecta amb sentiments i deixa volar la teva imaginació. Centra’t en la teva experiència i conjunt d’habilitats rellevants per al lloc. Genera dinamisme. Visualitzar el teu vídeo serà sempre un primer filtre i has d’impactar des del primer moment.

Característiques que ha de tenir un vídeo currículum competent.

Analitza quins són els factors que et caracteritzen: què et defineix? Quins són els teus punts forts? Què et distingeix dels altres com a professional i com a persona? Quin és el teu objectiu? Dirigeix el teu discurs en funció del lloc de treball al què aspires. Sigues honest i coherent. Realitza un guió previ tenint en compte les indicacions anteriors. Presenta’t en no menys d’1 minut i no més de 4 minuts.

Si tens una mica de coneixements d’edició de video, et pots atrevir a enregistrar un CV diferent als altres, d’una forma creativa i innovadora que aporti un valor diferencial a la teva candidatura.

Pots agregar una música de fons, en aquesta pàgina online trobaràs tot tipus de música per a ús no comercial. https://www.jamendo.com/es/

Fes clic al PLAY de la imarge per veure aquest exemple:Es recomanable enregistrar el vídeo amb una càmera HD, però si no tens la possibilitat, també ho pots fer amb una càmera de fotos o inclús amb el teu mòbil. Aquí et deixem uns pràctics consells a tenir en compte.


Existeix la possibilitat de crear-se un CV digital propi a Internet, mitjançant eines 2.0, aquí teniu uns enllaços.

www.easy-cv.es, www.micvmap.com, http://cvgram.me, www.futuracv.com, http://prezi.com, http://re.vu.

Per treure el màxim profit del videocv que has gravat, és recomanable que ho difonguis a traves de la xarxa perquè tingui la major presència possible en portals reeixits de difusió de vídeos així com en portals especialitzats en ocupació amb opció de penjar el teu videocv.

Aquí teniu algunes plataformes per poder penjar el vostre videocurrículum: