En aquest vídeoconsell, veurem algunes recomanacions per enviar el currículum de forma correcta a través del correu electrònic.

El correu electrònic anomenat en anglès e-mail, o email, es refereix al sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges o cartes (missives, lletres) utilitzant sistemes de comunicació electrònica.

També s’hi poden adjuntar documents electrònics o altres fitxers. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet. El correu electrònic és un dels serveis més populars d’Internet. En comparació amb el correu ordinari, té l’avantatge de ser més barat i alhora més ràpid.

El correu electrònic ens ofereix moltes avantages a l’hora de fer arribar el nostre currículum a les empreses.


Les millors i les pitjors fonts per fer un currículum

Experts en tipografia consultats per “Bloomberg Business”, han emès un informe sobre els tipus de fonts que més puntuen a l’hora de presentar les nostres dades personals i professionals. Segons aquests tècnics, per més elegant que pugui semblar la cal·ligrafia encarregada pel diari britànic, (The Times), fer servir una Times New Roman en un currículum és com “posar-se un xandall per anar a una entrevista de feina”. L’expert col·loca al mateix sac altres grafies, com les alegres Courier i la Comic Sans.

Entre els cavalls guanyadors, s’imposa per golejada l’Helvètica. Sense complicacions, no s’inclina cap a cap banda i fa la sensació de professional, segura, alegre, honesta (…), potser per això se la veu més empresarial. També és recomanable la Garamond, perquè transmet experiència, distinció i elegància, diuen els experts.

A continuació podem veure un pràctic tutorial amb recursos per la creació del CV.

Continua amb quest video per veure els errors que has d’evitar al fer el teu CV.

En aquests 2 videos següents, el nostre company Josep Bartolomé ens explicarà com elaborar un CV i els diferents models.

Els diferents models de CV.


ENLLAÇOS INTERESSANTS

(Però pots posar tot el text en l’idioma que vulguis.)

Crea la teva presentació en un CV online:  amb  Prezi Cv en Twitter:  TwitCVer

Josep, ens explica amb un altre video, com identificar els factors estructurals que incideixen en la pròpia ocupabilitat i les característiques i requeriments que demanda el mercat de treball de les ocupacions de cada participant mitjançant l’anàlisi de la situació del mercat de treball.