Aquest és el codi QR de la nostra pàgina web d’alfabetizació.

QR_Intermedia

Per poder-ho escanejar o llegir, pots utilitzar el lector BIDI o QR del teu mòbil, NEOREADER, és el lector QR més simple, ràpid i de major rendiment del mercat, ja que escaneja el més ampli conjunt de codis

A continuació deixo uns enllaços de generadors de codi QR online.

http://www.codigos-qr.com/generador-de-codigos-qr

(podeu veure el següent tutorial prement PLAY a la imatge)

https://www.unitag.io/es/qrcode

(amb més opcions que el primer, però t’has de registrar abans)


El codi QR (sigla provinent de l’anglès Quick Response o resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d’un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil entre d’altres. Es tracta doncs d’un codi de barres bidimensional.

Els codis QR són molt comuns al Japó i, de fet, és el codi bidimensional més popular en aquest país. Ha esdevingut també un dels codis de barres bidimensionals més populars arreu del món.

Per accedir a la informació continguda o encriptada en un QR-code és necessari un dispositiu digital de captura d’imatges (ex: càmera de fotos d’un mòbil, webcam…) i un programari específic lector de codis QR. Els tres quadrats de les seves cantonades permeten detectar la posició del codi al lector. El codi QR té l’avantatge de poder emmagatzemar molta informació, ser petit i ràpid d’escanejar.

Aquest codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) pot emmagatzemar fins a 7.089 caràcters numèrics, 4.296 caràcters alfanumèrics o 2.953 octets. El codi de barres tradicional només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters.

La informació codificada en una etiqueta QR conté caràcters alfanumèrics que poden contenir text simple, adreces web i targetes de presentació en format Vcard, entre d’altres formats.

Per tant, és una eina molt útil que pots utilitzar en el teu currículum per dirigir fàcilment a qualsevol persona perquè visiti la teva *pàgina web, blog, o videocurrículum.