Symbaloo

Es una aplicació en línia que permet organitzar i classificar enllaços web en forma de botons.

A continuació podeu veure un exemple i una petita descripció d’aquesta aplicació i al final trobareu uns interessants videotutorials.

Prem aquí per veure un meu WEBMIX d’exemple

Symbaloo funciona des d’un navegador web i es pot configurar com a pàgina d’inici, permetent-nos crear un escriptori virtual personalitzat i accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. L’usuari de Symbaloo, que ha d’estar prèviament registrat, disposa d’una pàgina amb una quadrícula on a cada quadre s’hi pot fàcilment inserir un botó que enllaci a la pàgina desitjada. L’aplicació permet assignar diferents colors als botons per facilitar-ne la classificació de manera visual.

Symbaloo permet a un mateix usuari crear diferent pàgines o pantalles amb botons. Aquestes pantalles, anomenades webmix, són útils per separar els enllaços per temàtiques i es poden compartir amb altres usuaris, fent-les públiques o enviant l’enllaç per correu electrònic.

FUNCIONAMENT:

Els aspectes bàsics del funcionament de Symbaloo són:

  • Per utilitzar Symbaloo cal crear un compte d’usuari des del lloc web de l’aplicació (http://www.symbaloo.com).
  • Disposem, per defecte, de 3 pantalles o webmix: Escriptori, Notes i Feeds.
  • Podem afegir nous webmix clicant l’opció “Afegir un webmix” situada a la part superior de la pàgina. Els webmix estan pensats per la classificació temàtica de grups d’enllaços.
  • Per afegir un botó d’enllaç, anomenat “bloc”, en qualsevol dels webmix s’ha de clicar en un dels quadres.
  • Quan creem el quadre hem d’afegir la URL de la web on volem que enllaci. Podem escollir un color i una icona per al bloc, i decidir si volem que mostri el text amb el títol de la pàgina o recurs al que enllaça.
  • Clicant amb el botó dret sobre un bloc ja creat el podrem editar, copiar o esborrar. Els blocs també es poden arrossegar fàcilment per situar-los en altres requadres del webmix. Aquesta opció és molt útil per agrupar els blocs per temàtiques.

A més de les opcions de creació i edició de blocs, Symbaloo permet altres funcions, com ara:

  • Canviar el nom i l’aparença (mida, color de fons, icona…) dels webmix.
  • Afegir un marcador per agrupar diversos blocs dins un únic bloc, que fa de carpeta o contenidor.

APLICACIONS DIDÀCTIQUES.

Symbaloo et pot servir com una pàgina d’inici d’Internet amb les pàgines web utilitzades en el treball diari, tant per a ús personal del docent com per als ordinadors de l’aula.

Pots utilitzar Symbaloo com a base d’un Entorn Personal d’Aprenentatge (PLE).

A continuació per terminar, podeu veure uns VIDEOTUTORIALS.

Per fer un petit curs interactiu progressiu, fes CLICK AQUÍ també pots veure uns vídeos en els enllaços de sota.

INDEX

Videotutorial en castellà: