Els escriptoris virtuals són eines que ens permeten accedir a un mateix escriptori des de diferents dispositius, allotjant-ho en el núvol, ens van a permetre incloure aplicacions i serveis de la Web 2.0, de manera que aquelles aplicacions que utilitzem més sovint estaran sempre accessibles. A més de com a llançador d’aplicacions. Les eines per dissenyar més intuïtives són: Symbaloo, Netvibes.

  • Symbaloo

Ens permet definir un escriptori virtual a partir d’una sèrie d’accessos directes a llocs, aplicacions i serveis web. Gràcies a que aquest escriptori s’emmagatzema en el núvol podem accedir a ell a través del nostre ordinador d’escriptori o dispositius mòbils, disposant d’una app que ens facilita aquest accés. Podem crear múltiples escriptoris o webmix i personalitzar cadascun d’ells, segons la seva orientació educativa, incorporant els elements més adequats en cada ocasió.

  • Netvibes

Una altra eina per crear escriptoris virtuals personalitzats. Ens permet afegir ginys o mini-finestres amb pàgines web, blogs, diaris i revistes digitals, la wikipedia, notes, el temps, mini-cercadors, correu electrònic, i molts més. En aquest cas haurem d’accedir sempre a través d’un navegador web.