MEGA és el successor del servei d’arxius en el núvol MEGAUPLOAD. El lloc web es va llançar el 19 de gener de 2013. Els usuaris de Megaupload havien d’esperar-se 30 segons abans de baixar qualsevol arxiu. Això ja no passa a Mega. Els usuaris amb compte gratuït disposen de 50GB d’emmagatzematge lliure.

Les dades del servei Mega que els usuaris pugen són encriptades mitjançant l’algoritme AES. Com a resultat, els pirates informàtics no poden accedir a les dades dels usuaris sense la clau d’encriptació. Mega tampoc pot disposar d’aquesta clau, per tant no poden revisar els arxius ni ser responsables del seu contingut.Algunes companyies, com estudis de cinema, tindran permís per eliminar qualsevol arxiu sospitós d’atemptar contra el seu material protegit amb drets d’autor. Dotcom ha declarat que si aquestes empreses volen fer ús d’aquesta eina, abans de rebre l’accés hauran de signar per no demandar Mega o per sostenir el lloc web responsable per les accions dels seus usuaris.

Emmagatzema arxius al núvol amb MEGA.

Fa no massa temps (4 o 5 anys) un dels productes estrella al món de la informàtica eren els discs durs. Qui més qui menys en tenia, a més de l’intern, 2 o 3 més d’externs per a tenir-hi fotografies, música, pel·lícules… però llavors arribà megaupload.

%image_alt%


Però com ja hem comentat, al cap d’uns anys, el servei seria tancat pel departament de justícia dels Estats Units, el servei fou reobert amb una orientació una mica diferent però amb el mateix esperit.
Passats els anys a MEGA (que és així com s’anomena el servei), l’hi han sorgit durs competidors com Google Drive, ONEdrive o Dropbox. Així i tot MEGA té un clar avantatge damunt la resta: ofereix des del primer moment 50 Gb, que és de llarg la quantitat d’espai més gran disponible.

L’aplicació de MEGA està disponible també per Android. Ara ja permet des de l’aplicació Android descarregar, copiar, moure, renombrar i eliminar arxius, compartir carpetes i els enllaços de descàrrega dels arxius, veure les fotos sense descarregar-les, pujada automàtica de fotos etc.


MEGA per Android. V2
https://play.google.com/store/apps/

Adreça Web MEGA
http://www.mega.co.nz/