El Programa PICE “Programa Integral de Cualificación y Empleo” és un programa emmarcat en la Garantia Juvenil i adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys consistent en una sèrie d’itineraris formatius, cadascun dels quals té 185 hores de durada (65 hores de formació troncal i 120 hores de formació específica tècnic-professional).

Les formacions tècnic-professionals que s’han desenvolupat durant el 2019 són: 3 cursos d’Auxiliar de Logística i E-commerce, 2 cursos d’Atenció al Públic i E-commerce, 4 cursos d’Auxiliar de Restauració (Cuina i Sala) i 1 curs de Robòtica. A banda, s’han portat a terme accions d’orientació i acompanyament a la inserció laboral.

Durant el 2019 s’han atès a les accions formatives a 232 joves, dels i les quals 83 s’han inserit en el mercat de treball. També s’han realitzat 11 sortides per visitar l’entorn productiu.

Testimoni d’una jove del Programa

“Respondí a un anuncio que vi en Facebook de Fundación Intermedia, ofrecían un curso gratuito de Restauración, ayudante de cocina y camarero/a. Era lo que quería hacer. Me formé y gracias a ese curso, ahora me encuentro trabajando como camarera de barra y sala en un restaurante mexicano.” Yenni Marcela Isaza Salazar, 29 anys.

La formació dels i les joves del programa s’ha complementat amb la visita a Codelearn, escola de programació dirigida a nens i nenes i adolescents; Decathlon, empresa de distribució de material esportiu; EPSON, empresa de tecnologia i un dels majors fabricants mundials d’impressores; les cuines escolars La Palmera, el Col·legi Públic Puig i Giralt i Les Acàcies; la Fira Sils Barcelona, fira líder de logística, transport i comerç del sud d’Europa; Toys ‘R’ Us, empresa internacional de venda de joguines; Grup Xàtiva, restaurant especialista en arrossos i paelles; Coseral, empresa distribuïdora d’alimentació i begudes i la cadena de restaurants Grup Sagardi.

Gràcies a aquestes visites, els i les alumnes han pogut conèixer en primera persona com funcionen les diferents empreses visitades, quines són les tasques principals dels treballadors i treballadores i quins són els perfils professionals que hi treballen.

Fundació Intermedia, valora d’una manera molt positiva l’impacte que, les visites a empreses i centres de treball, tenen en els i les joves i en la definició de la seva carrera professional.

El Programa PICE, està impulsat pel programa de Garantia Juvenil i finançat per la Cambra de Comerç i la Cámara de Comercio de España.