La Social Business City Barcelona (SBC), un programa promogut pel Premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus que té com a objectiu la pal·liació de les necessitats socials del territori, ha llançat la primera convocatòria dels ‘Premis SBC Transforma: Emprenedoria social contra l’atur juvenil’.

Es tracta d’un guardó que pretén identificar persones joves amb idees de negoci que tinguin impacte social, amb el doble objectiu de promoure l’emprenedoria social entre el jovent i d’acompanyar-lo en la creació de noves empreses socials.
El guardó consta de dues categories:
Premi a la idea d’empresa social més innovadora, entesa com aquelles companyies en les quals s’assoleix un major impacte social i que no han estat desenvolupades encara al territori català. Aquestes idees no requereixen cap nivell de desenvolupament per ser presentades.
Premi al projecte d’empresa social més viable: aquesta categoria busca potenciar la creació de noves empreses socials identificant els millors projectes de lluita contra l’atur juvenil i amb sostenibilitat econòmica. Aquests projectes requereixen d’un desenvolupament mínim a nivell conceptual, sense ser necessari que s’hagi iniciat cap activitat.
D’acord amb les bases de la convocatòria, poden participar en el concurs les persones d’entre 16 i 30 anys. Les candidatures es poden presentar de forma individual o en grups d’un màxim de  tres persones fins el dia 25 de febrer. Cal enviar un correu electrònic a sbcbarcelona@sbcbarcelona.org adjuntant el formulari d’idees i projectes degudament complimentat i un vídeo d’un màxim de 2 minuts explicant i il·lustrant el projecte.
Quins són els premis? 

El primer premi d’ambdues categories consisteix en un viatge a Dhaka (Bangladesh) per conèixer empreses socials vinculades al professor Yunus. A més, tots el membres de l’equip que guanyi en la categoria ‘d’idea social més innovadora’ rebran 1 tablet i aquells que guanyin en la categoria ‘d’empresa social més viable’ gaudiran d’un any d’acompanyament expert de la mà de Tandem Social SCCL per al seu projecte i de 5.000 euros d’aportació econòmica sense retorn per  a la implementació de la idea.

 

FONT: Social.cat